Kako se sumnja, V. M. je od 2015. do 2020. godine, dok je radila u jednoj auto-kući u Beogradu, u više navrata vršila prenos novca sa računa auto-kuće na svoje lične račune, na račun privrednog društva "Dannet KD System" doo Beograd čije je odgovorno lice B. Ð, kao i na račune tri preduzetnika kod kojih je jedan deo novca podizala u gotovini, a drugi deo prebacivala na svoj lični račun.

Kako bi prikrila da novac prebacuje sebi u izvodima o izvršenim plaćanjima, V. M. je, kako se sumnja, lažno prikazivala da novac uplaćuje pravnim licima i ustanovama sa kojima je auto-kuća u kojoj je radila imala poslovnu saradnju, saopštio je MUP.

Na taj način ona je proneverila 24.755.328 dinara, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, B. Ð. je tekući račun privrednog društva "Dannet KD System" doo Beograd učinio dostupnim i omogućio V. M. da na taj račun protivpravno uplati 9.404.208 dinara sa računa auto-kuće, iako navedene firme nisu imale poslovnu saradnju.

Potom je deo novca podigao u gotovini i predao V. M. dok je ostatak bez osnova preneo na njen lični račun, pri čemu je u oba slučaja za sebe zadržavao 10 odsto od uplaćenog iznosa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivicnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".