Retki su oni koji uživaju u peglanju, zbog toga je sve popularnija kupovina odeće koja ne mora da se pegla.

Ipak, jedna Australijanka našla je savršen način da ima odeću koju voli i koja mora da se pegla, a da je ispravi i bez peglanja.

Foto: Profimedia

 

Australijska tiktokerka Mila Šantel je poznata na ovoj mreži kao neko ko ima rešenje za svaki problem u domaćinstvu. Na njenom profili naići ćete na pregršt trikova koji su jednostavni i delotvorni.

Dakle, da biste ispravili stvari bez pegle, potrebno je da pripremite posebnu mešavinu od dva sastojka. Pomešajte jednu čašu vode i jednu supenu kašiku balsama za kosu, a zatim sipajte smesu u bocu sa raspršivačem. Zatim, prsnite tečnost na izgužvanu odeću i zagladite je dlanovima. Iznenadićete se koliko brzo će odeća poprimiti izgled sveže ispeglane.

Foto: Tiktok printskrin

 

Postoji još jedan trik koji Šantel predlaže. Za njega vam je potrebno više sastojaka, ali ne morate ništa sami da peglate. U dve šolje vode dodajte jednu kašiku belog sirćeta da omekša tkaninu i jednu kašiku regeneratora da "opusti" vlakna. Porskajte odeću, pa je okačite na vešalicu i ostavite da se osuši. Šantel garantuje da će za deset minuta sve neravnine i nabori nestati.

BONUS VIDEO:

(Mondo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".