Kada sam video ženu na krovu, odmah sam stupio u kontakt s njom i osjetio sam da postoji velika šansa da je kolege i ja spasimo, što smo na kraju i učinili.

Rekao je ovo komandir Staničnog ođeljenja policije Podnovlje Srđan Knežević,koji je učestvovao u spasavanju žene, koja se juče htela da izvrši samoubistvo u Doboju. Knežević ističe da su oni i kolege ponosni na to što su spasili ljudski život.

Pored njega, u akciji spasavanja učestvovali su i policajci Stojan Petrušić, Darko Đekić i Dejan Jelić.

Ispričao je da je oko 13.25 časova sugrađanka nazvala policijsku stanicu i rekla da se na krovu kuće njenog komšije nalazi nepoznata žena koja prijeti da će se ubiti i da je više puta ponovila da će skočiti.

– Odmah smo se uputili na tu adresu. Primetio sam nepoznatu ženu na krovu i zajedno sa kolegama Stojanom Petrušićem, Darkom Đekićem i Dejanom Jelićem obezbijedili smo lice mesta – kaže Knežević.

On dodaje da je odmah pokušao da stupi u kontakt sa ženom koja je bila na krovu i da je dobio pozitivnu reakciju od nje.

– Postoje pravilnici kako se postupa u ovakvim slučajevima, ali opet kada ste na terenu morate da razmišljate o svim sitnicima. Počeo sam da pričam sa njom i osjetio da bi sve moglo biti zavšreno na dobar način. Tokom razgovora pitao sam je da li mogu da uđem u dvorište i ona se složila sa tim – kaže Knežević.

Dodaje da je stalno razgovarao sa njom i radio sve da stekne njeno povjerenje, što je uspeo.

– Kuća je napravljena tako da se jednog dela može popeti na krov. Potom sam je pitao sam da li mogu i ja da se popnem na krov i ona mi je to dozvolila. Kada sam se popeo ostvario sam još bolju komunukaciju i znao sam da ćemo joj spasiti život. Stekao sam njeno poverenje i uspeo sam je tada nagovoriti da odustane od samoubistva i ona mi je prišla – istakao je Knežević.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".