Kornelije Kovač jedan je od naših najboljih kompozitora. Komponovao je pesme koje su postale bezvremenske, među kojima su April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica, Ona spava, Pjevam danju, pjevam noću, Ti možeš sve, Ti si mi u krvi, Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije... Porodica je objavila da je preminuo sinoć u Beogradu u 81. godini života.

Danas se od Kornelija oprostila i njegova najstarija ćerka, takođe vrsni muzičar, Aleksandra Kovač.

 

 

- Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad - napisala je Aleksandra na društvenoj mreži Instagram uz fotografiju na kojoj je sa ocem.

Kornelije Kovač rođen je u Nišu 1942. godine, a prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kornelije je komponovao sa samo četrnaest godina .Postaje član Indeksa 1966. godine. Septembra 1968. godine Kornelije se preselio u Beograd gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

BONUS VIDEO:

LJILJANA KONTIĆ: Bila je najveća Gidrina ljubav sa kojom se ženio čak tri puta

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".