Glumica LJubinka Klarić bila je glavna tema nakon jedne premijere u  Beogradskom dramskom pozorištu. Ona u jednom komadu nosila brkove, pa je na prvi pogled mnogima delovala i više nego čudno. Upravo to je izdanje u kakvom je niko do sada nije mogao zamisliti.

Nakon premire, glumica je objavila i fotografiju na kojoj ima brkove, a ispod objave usledili su brojni šaljivi komentari.

"Lepoj ženi i brkovi lepo stoje kad treba", "O, lude žene...", "Fantastično", bili su samo neki od komentara.

Izgled LJubinke Klarić u skladu je sa ulogom o kojoj je nedavno otkrila nešto više.

- Iako je ovaj „Mizantrop“ krenuo od ideje preispitivanja rodnih uloga, predstava je na kraju otišla dalje od samo te teme. Naime, kao svojevrstan nastavak istraživanja na polju metateatralnosti, koji je započet u prethodnom projektu istog reditelja u BDP-u, ova predstava takođe preispituje međuljudske odnose i odnose moći unutar jedne pozorišne zajednice, a u kontekstu stvaranja pozorišne predstave.

- U tom smislu, fenomen žene mizantropkinje se preispituje ne samo kroz rodnu komponentu, već i kroz preispitivanje pozicije moći koju ta osoba ima u jednoj pozorišnoj trupi, odnosno davno uspostavljenih odnosa u jednom konzervativnom pozorišnom sistemu, rekla je glumica jednom prilikom.

BONUS GALERIJA: Retko viđene fotografije Sonje Savić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".