Bora Drljača imao je teško detinjstvo i nije se libio da o tome priča pred kraj života:

- Rođen sam u selu Donja Suvaja u Bosni, i to u najgore ratno vreme kada je narod bežao od neprijatelja da spase živu glavu. Preko šuma i gora su se ljudi sklanjali u Grmeč. Bilo je mnogo naroda, sela su bila prepuna ljudi. Nije bilo kao sada, sela pusta, a gradovi se popunjavaju. Kad sam imao tri godine, ubili su mi majku, a ja ostao živ u njenom naručju.

Foto: D. Mišić

 

 

- Majke se ne sećam, ali po pričama ljudi, bila je žena heroj. Uvek sam patio za njom, a tada je bilo mnogo žena koje su rađale decu i kad ja zaplačem, ona koja doji svoje dete odmah me uzme u naručje i uvali mi sisu. Sisao sam mleko od jedno stotinu žena. Nisam imao majku, ali ljubav mnogih dobrih žena sam osetio. Pio sam stotinu raznih mleka i zato sam u mladosti i tokom života bio zdrav, pa me i dan-danas glas služi, kao i pre 50 godina - govorio je Bora.

Nakon njegove smrti mnogi su ostali slomljeni nakon što je ovaj legendarni muzičar otišao, ali se od njegovih kolega na groblju pojavila samo pevačica Milena Plavšić, koja je za "Pink.rs" koliko joj nedostaje Bora.

Foto: D. Mišić

 

 

- Moj sestrić i ja smo došli. Mnogo mi nedostaje Bora, gledala sam ga kao brata. Nije moje da pričam da li sam jedina bila od kolega, postoje slike pa nek narod sam zaključi - započela je Milena, pa dodala:

- Mome suprugu je juče bila godišnjica. Drago mi je što juče nije bio pomen, jer ne bih mogla doći... Ja sam Drljaču volela kao brata, bio je mnogo dobar čovek. Ja nisam obraćala pažnju da li će dolaziti kolege. Nisam došla da brojim. Ja sam došla i ispoštovala svoje, cenila sam ga i nemam ništa ružno da kažem.

 

 

- Zašto neko nije došao, to nije moje da komentariše. Nisam ni obraćala pažnju, niti razmišljala u tom pravcu. On je jednostavno zaslužio da mnoge kolege dođu, ja sam to ispoštovala i drago mi je što sam mogla - ispričala je Milena Plavšić.

(Pink.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".