Tek nakon što je snimnjen film o njemu, mnogi su počeli da se interesuju za njegov život. 

Sastavni deo njegove biografije, osim kafane, bile su žene kojima je pisao pesme, a koje je i voleo. Međutim samo jedna njegova supruga je dobila pesmu. 

Slavni pevač se ženio četiri puta. Prvo sa prelepom Olgicom koju je upoznao u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina". NJihova ćerka Žaklina rođena je 22. novembra 1963. godine, na dan kada je ubijen predsednik DŽon Kenedi, po čijoj supruzi je i dobila ime, pisali su domaći mediji. Tomin i Olgicin brak se nije završio slavno, razveli su se samo nekoliko meseci u Osijeku. 

Foto: Jutjub printskrin/dejan sarafimov

 

Posle nekog vremena, pevačeva kafanska karijera nastavila se angažmanom u niškom hotelu ''Park'', odakle je prešao u beogradski ''Gradski podrum'', gde je tri godine pevao svake večeri. Zdravković je poznat po tome što je bio neverovatno emotivan, inspiraciju za pesme pronalazio je u ličnoj životnoj priči. Kuća '''Diskos'' 1963. godine mu je ponudila da snim svoju prvu ploču be njihove ikakve promocije. 

U ''Gradskom podrumu'' upoznao je Milicu Božić sa kojom se posle nekoliko meseci venčao.

Milica nije mogla da podnese Tomin način života. Kockanje, alkohol i kafanu, pa se razvela od njega nakon dve godine. Udala se i dobila dve ćerke.  

Milica je preminula pre nekoliko godina i nije doživela da vidi film "Toma", ostvarenje o životu Tome Zdravkovića čija je premijera bila 15. septembra.

Pevač je najviše voleo svoju treću suprugu Nadu koju je upoznao na letovanju 1972. u Budvi. Odmah su se venčali, na Ostrvu cveća, uz pesme Usnije Redžepove i Anđelke Govedarević. Ali, i ovaj brak je vrlo kratko trajao, a krah ljubavne veze bacio je Zdravkovića u očaj. Nastavio je da se opija, iako mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno.

Inače, Nada je jedina njegova supruga kojoj je napisao pesmu "Nado, Nado".

- Ništa nije izmišljao, sve što je opevao stvarno mu se i dešavalo. Život je pisao pesme, a Toma ih je samo zapisivao. Zato su i danas veliki hitovi. Nema čoveka koji se u nekom trenutku svog žvota ne pronađe u Tominim pesmama. Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pesma “Nado, Nado”. Eto, takav je bio moj Toma - ispričao je njegov brat Novica Zdravković koji je takođe preminuo.

- Posle razvoda se razboleo. Kada su se rastali, nije izlazio iz kuće 10 dana i stalno je pio. Posle toga je otišao u Nemačku i nije dolazio pet godina. Nada je bila izuzetno lepa i jedina Tomina supruga kojoj je posvetio pesmu - ispričao je jednom prilikom Novica.

Posle nesrećne ljubavi, pevač je otišao u Kanadu gd je upoznao svoju suprugu Gordanu koja je sa njim ostala do kraja i podarila mu sina. 

Toma je sam izjavio da ga je ljubav uvek pokretala, pogotovo ona nesrećna. Neprekidno je tražio srodnu dušu koja će da razume njegova tanana osećanja.

(Blic)  

BONUS GALERIJA: Fotografije sa snimanja filma ''Toma''

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".