Mladić je priznao da je ubio svoju devojku iz Kanade samo nekoliko nedelja nakon što se ona preselila u Veliku Britaniju da živi sa njim dok joj traje turistička viza.

DŽek Sepl (23) priznao je juče na sudu u Čelmsfordu u Engleskoj da je ubio 19-godišnju Ešli Vodsvort, koju je upoznao preko aplikacije za upoznavanje.

Policija je danas otkrila da je Ešli umrla od “više uboda nožem”. Pronađena je mrtva u stambenoj zgradi u Tenison Roudu u Čelmsfordu oko 16 časova 1. februara, nekoliko dana pre nego što je trebalo da ode kući.

Imala je šestomesečnu turističku vizu i došla je u Britaniju nakon što je upoznala Sepla on-lajn, rečeno je na prethodnom sudskom ročištu.

Policija je otišla u stan nakon što je primila izveštaje o “porodičnim neredima”, a Sepl je uhapšen. Uprkos naporima hitne pomoći, Kanađanka je proglašena mrtvom na licu mesta.

Kao uzrok smrti naveden je ubod nožem u grudi.

Sudu je ranije rečeno da je Sepl pronađen na krevetu pored Ešlinog tela kada je policija stigla, a ona je proglašena mrtvom na licu mesta.

Odajući počast Ešli, njena pratetka Tova Vodsvort rekla je da je bila na “putovanju života” nakon što je u novembru prošle godine stigla u Veliku Britaniju iz svog doma u Vernonu u Britanskoj Kolumbiji.

Na kratkom saslušanju, Seplov advokat je rekao da je psihijatar pokazao da je optuženi sposoban da se izjasni.

Sudski službenik je pročitao jedinu optužbu za ubistvo, a Sepl je jednostavno odgovorio: “Kriv sam” – pokazujući malo emocija dok je to činio.

NJemu je određen pritvor i izricanje presude je 10. oktobra, saopštila je policija Eseksa u jučerašnjem saopštenju.

Sudija je rekao da mu preti doživotna kazna.

- Bio je posesivan -

Porodica je opisala Ešli kao “voljenu i lojalnu svojoj porodici i prijateljima”.

DŽef Vodsvort (66), Ešlin deda, rekao je da je čak ohrabrio svoju unuku da otputuje u Englesku.

Ešlina porodica je ispričala kako ih je molila da joj kupe raniju avionsku kartu neposredno pre smrti.

Stvari su se pogoršale kada je “posesivni” Sepl brzo pokazao svoju mračniju stranu, tvrdi njena porodica.

NJeni najbliži su ispričali kako se njen bolesni dečko “prijavio na sve njene društvene mreže, obrisao sve njene postove i promenio sve njene lozinke” kako ne bi mogla da traži pomoć.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".