Sportske zvezde i upravna tela sportskih takmičenja odali su počast kraljici, a organizatori prvenstava razmatraju najadekvatnije rešenje za utakmice koje su zakazane za ovaj vikend, prenosi Skaj njuz. 

Brojni sportski događaji odloženi su nakon smrti kraljice, a dalje odluke u vezi sa utakmicama za vikend biće donete danas.

Bakingemska palata je u četvrtak uveče objavila smrt kraljice Elizabete Druge, koja je bila najduže vladajući britanski monarh.

Iako su mnogi već objavili svoje odluke, Premijer liga još uvek nije otkrila svoje planove, a konačna odluka se očekuje danas.

Za sada je poznato da su zvanično odložena samo dva meča u Engleskoj, a među njima je i susret koji je bio zakazan za večernje sate između Burnlija i Noriča u Čempionšipu i i Tranmera i Stokporta u Drugoj ligi.

Očekuje se da će isti slučaj biti i sa kompletnim kolom Premijer lige, a velika je mogućnost da se ista metoda primeni i za mečeve zakazane za naredni vikend. Razlog za to je što bi sahrana trebalo da bude zakazana za 18. septembra. 

Po prethodnom rasporedu, sedmo kolo engleske Premijer lige trebalo je u subotu da otvore Fulam i Čelsi od 13.30, dok je od 16 planirano čak četiri meča - Bormut je trebalo da ugosti Brajton, Lester Aston vilu, Vulverhempton je trebalo da gostuje Liverpulu na Enfildu, a Brentford Sautemptonu. 

Derbi kola je bio zakazan za 18.30, kada je trebalo da se sastanu Mančester siti i Totenhem. 

Za nedelju su planirane tri utakmice - od 15 sati trebalo je snage da odmere Arsenal i Everton, kao i Vest hem i NJukasl, a od 17.30 utakmica Kristal palas - Mančester junajted. 

Kolo je trebalo da zatvore Lids i Notingem forest utakmicom u ponedeljak. 

Slična je situacija i u ostalim fudbalskim takmičenjima Velike Britanije, pa je tako škotska profesionalna fudbalska liga je odložila svoje takmičenje i utakmice između Dandija i Kouv Rendžersa u znak poštovanja.

Fudbalska liga Severne Irske saopštila je da su mečevi u petak uveče između Kliftonvila i Glentorana i Larna i Danganona odloženi.

Osim fudbalskih utamica, otkazani su i ragbi, golf i kriket mečevi, kao i biciklizam i Formula 1.

Takođe, odložena su i događaja u konjičkim sportovima, omiljenom sportu preminule kraljice, po pisanju Skaj njuza.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".