Oko 20 sati u Turskoj, u letovalištu Antalija, likvidiran je Jovica Vukotić je pobegao u avgustu iz Crne Gore i nalazio se na međunarodnoj poternici.

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je prema policijskoj evidenciji vođa “škaljarskog klana” sumnjiči se da je organizator grupe koja je planirala da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Advokat Jovice Vukotića, Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je večeras da je njen klijent ubijen.

-Nažalost da, rekla je kratko ona.

Podsetimo, njegovo ime godinama unazad nalazi se na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.

Vukotić je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužuje ga da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".