Dvojica ministara su na sastanku u Beogradu konstatovala da je policijska saradnja između srpske i turske države na visokom nivou, te da je od prošlog susreta dvojice ministara u Istanbulu kada je Republika Turska bila domaćin zasedanja Generalne skupštine Interpola, saradnja između dveju policija intenzivirana. 

Na sastanku je posebno istaknuto da je policijska saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, kao što je borba protiv organizovanog kriminala, terorizma, ireguralnih migracija i granična kontrola značajno unapređena. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je profesionalnost pripadnika turske policije koji su angažovani u zajedničkim patrolama na prelazima u Republici Srbiji. 

Foto:Jutjub printskrin/MUP Republike Srbije

 

Ministri Vulin i Sojlu su istakli da je saradnja Srbije i Turske na visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike  Srbije i ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejman Sojlu potpisali su Protokol broj 1 između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o Izmenama i Dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine.

Ceremoniji potpisivanja Protokola prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".