- Ova Opera je u neku ruku moj povratak na domaću scenu, kada je u pitanju nastup ovakve prirode, na otvorenom. Već sutra ću pregovarati sa upravnikom SNP-a da se organizuje izvođenje još nekoliko Opera, a treba da se dogovorimo i za lokacije. U operskim salama se još uvek osećaju posledice pandemije, manje je publike. Za nastup 10. septembra pevaću direktno u mikrofon, a glumiću „iz sebe“ kako bih se u tim scenama ponašao kao Željko Lučić. Reč je o jednoj kompleksnoj ulozi, sa elementima komedije i tragedije, baš kao i sve Verdijeve opere – sa tragičnim krajem. To je priča koja može da se stavi u bilo koje doba, savremeno, prošlo, univerzalna je – poručio je danas Lučić na konferenciji za štampu u „Geozavodu“.

Željko Lučić, jedan od najcenjenijih srpskih baritona, koga nazivaju „verdijanskim“ jer su ga uloge u Verdijevim operama proslavile, nastupao je na mnogim scenama u svetu, među kojima se izdvajaju četiri najprestižnije operske kuće – njujorški Metropoliten, Milanska skala, Bečka Opera i Kraljevska Opera u Londonu. Sada stiže u Beograd, spreman da svojim glasom oduševi publiku za koju će ulaz na ovu manifestaciju, kao i tokom prethodnih godina, biti besplatan.

- „Opera na vodi“, jedinstven muzičko-scenski događaj na otvorenom, održava se četvrtu godinu zaredom. Scena na platou iza Geozavoda ugostiće najuspešnije domaće izvođače, dok će se u ulozi specijalne gošće, zahvaljujući podršci Italijanskog centra za kulturu, naći Alida Berti, koja će specijalno za ovu priliku odigrati ulogu Đilde, Rigoletove ćerke – istakla je Aleksandra Kovačević iz „Human District-a“

Lučić će nastupati sa članovima Opere Srpskog narodnog pozorišta, a Aleksandar Stankov, upravnik te novosadske institucije, kaže da mu je čast što će učestvovati u ovom projektu.

- Čast mi je što naša kuća ostvaruje saradnju sa Operom na vodi pošto je ona pokazatelj da je operi potreban novi prostor. SNP je u nekoliko navrata imalo produkcije na otvorenom, a poslednja je bila Verdijeva „Aida“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svi ti događaji pokazuju i dokazuju da operska publika postoji u našoj zemlji i treba je mobilisati i angažovati da dolazi na predstave. Način za privlačenje nove publike je svakako kvalitetna predstava, a jedna takva je upravo na repertoaru 10. septembra u okviru Opere na vodi sa Željkom Lučićem i biće to veliki operski spektakl. Pozivam sve koji se još uvek razmišljaju da li da dođu na tu predstavu, da se više ne dvoume i da dođu jer se neće pokajati. Biće to zaista veliki spektakl – zaključuje Stankov.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".