Bora je sina dobio iz prvog braka, sa balerinom Snežanom Matić, a sa drugom suprugom, Karolin Kilkom, dobio je ćerke Danu i Taru. Starija Borina ćerka je pisac i dramaturg. Naslednica Dana veoma liči na oca. Rođena je 1977. godine u Beogradu. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i NJujorku, a studije drame završila je u Londonu. Bavila se i glumom. Tumačila je sporedne uloge u filmovima: "Potera za sreć(k)om", "Flert", "Rat uživo", "Život je čudo", kao i u istoimenoj TV seriji. Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama.

NJen roman prvenac "Tragična sudbina Morica Tota" (2008) preveden je na nemački i engleski jezik.  Autorka je romana "Park Logovskoj" koji je 2016. godine bio u izboru za Ninovu nagradu. Dana ga je posvetila svom ocu Bori, koji se mnogo radovao njegovom objavljivanju. I ona i njen brat su dar za umetnost nasledili od roditelja.

- Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila "studije drame" (smer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog dela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika, lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitaoca je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti - rekla je ranije za "Novosti" Dana Todorović.

BONUS GALERIJA: Vidite slike sa snimanja serije "Bela lađa"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".