Brazilac Romualdo Rodrigez (44), plovio je pored obale Francuske Gvajane u svom drvenom čamcu, kada je voda iznenada počela da ulazi na plovilo koje se vrlo brzo prevrnulo. Ribar je završio u vodi, a situaciju je dodatno zakomplikovalo to što je bio neplivač.

Međutim, ovaj čovek je imao veliku sreću, te je pomoću samo jedne stvari preživeo 11 dana na otvorenom okeanu bez hrane i vode. To je uspeo tako što se popeo na prevrnuti zamrzivač.

Nakon toga ga je kod obale Surinama primetila posada drugog broda koja ga je izvukla iz vode.

Rodrigez je mislio da će ga napasti ajkule, jer na otvorenom moru ima “mnogo radoznalih riba”. Otkrio je i kako je izgledao trenutak kada je spasen:

– Čuo sam buku i ugledao čamac, ali posada nije znala da sam tu, mislili su da nema nikoga. Gubio sam vid, ali sam uspeo da podignem ruke i zatražim pomoć. Ovaj zamrzivač je moj Bog, moje čudo – rekao je Rodrigez.

Brazilski mediji preneli su da je ribar spasen na oko 450 kilometara udaljenosti od mesta gde mu je potonuo čamac, a podeljeni su i dramatični snimci njegovog spasavanja 11. avgusta. Kada se čamac vratio na obalu, Romualdo je uhapšen jer nije imao odgovarajuće putne isprave i proveo je 16 dana u zatvoru, piše Metro.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".