Ovaj servis obuhvata redovan pomorski transport roba do ulazne Luke Rijeka i intermodalnu konekciju putem železničkog saobraćaja do finalne destinacije Tuzla.

Direktorka predstavništva "Cosco Shippinga" za BiH Meliha Mujezinović kaže da je ova istorijska, redovna intermodalna konekcija pionirski poduhvat i dolazi u ključnom trenutku stvaranja novih transportnih vrednosti na tržištu Bosne i Hercegovine.

Naglasila je da je realizacija ovog projekta išla uz nesebičnu podršku obe železničke kompanije u BiH, Železnica FBiH i Železnica RS, prenosi Kliks.

Nakon uspešnog razvoja poslovanja na postojećim intermodalnim konekcijama u okviru Cosco Shipping Land-Sea Express s servisa između luka Pirej i Rijeka te destinacija u Srbiji (Beograd), Severnoj Makedoniji (Skoplje), Mađarskoj (Budimpešta), kao i Češkoj i Slovačkoj, Cosco tako uspostavlja i novu intermodalnu konekciju sa Tuzlom (lokacija Bosanska Poljana CI Tuzla).

Foto: N. Fifić

 

Cosco Shipping Group je najveća kineska brodska kompanija, svetski lider u oblasti međunarodnog prekomorskog transporta.

Takođe, glavni je izvođač globalne inicijative NR Kine "Jedan pojas, jedan put", koji podrazumeva strateško intermodalno povezivanje Dalekog istoka sa zemljama Centralne i Istočne Evrope, sa posebnim akcentom na unapređenju i razvoju željezničkog i intermodalnog transporta u zemljama Balkana.

(Kliks)

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".