Kamera je uhvatila trenutak od kog staje srce kada je najbrža ajkula na svetu skočila na palubu čamca i zamalo udarila i povredila grupu zapanjenih ribara. Na snimku koji je podelio Kameron Sinkler, jedan od ribolovaca na brodu, vidi se atlantska kratkoperajna mako ajkula kako iskače iz vode dok pecaroši motaju svoj ulov bliže čamcu.

Grupa je pecala nedaleko od obale Masačusetsa u SAD tokom vikenda kada se morska zver srušila pravo na palubu. Dok su se spremali da pokupe upecanu ajkulu na zadnjem delu čamca, još jedna kratkoperajna mako zver se pojavljuje odmah ispred njih, prevrće se u vazduhu i upada na brod.

Ajkula je udarila o palubu, ostavljajući ribolovce u šoku. "Je*ote!" kaže kamerman. Jedan od njih odbacuje štap za pecanje i trči uz merdevine dok je njegov prijatelj zarobljen u uglu. Gleda ajkulu kako se migolji na palubi i uverava svoju grupu da je dobro i nepovređen. 

Video je naširoko deljen na društvenim mrežama jer su ga mnogi ljubitelji pecanja nazvali "najlakšim ulovom ikada". Jedan se našalio: "A sad se sve promenilo, ajkule dolaze po nas!" Naslov video snimka je glasio: "Ova mako ajkula je prešla u režim potpunog vazdušnog napada. Nečuveno." Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu SAD, mako ajkule su navedene kao "zabranjene vrste", što znači da se ne mogu ubiti, ili odneti kao ulov.

Pogledajte snimak:

 

 

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".