Kako prenosi Blik.hu, incident se dogodio u ponedeljak u kaznionici Čilag, kada je Der, koji duboko veruje da je Magda, inače serijski ubica sa severa Vojvodine, presudio njegovom bratu koji je u trenutku smrti imao svega 19 godine, kroz prozor ćelije počeo da preti Marinku i navodno ga napao nožem.

Gurnuo ruku kroz otvor

- Kako je Čaba ispričao, kada su velike vrućine, u kaznionici je dozvoljeno da se otvori prozor na vratima ćelije, kako bi moglo da uđe više vazduha. Moj klijent je verovatno iskoristio ovo i kada su stražari izveli Magdu u šetnju po hodniku gurnuo ruku kroz otvor i zamahnuo ka njemu. Verujem da je koristio nož koji je dobio uz obrok, a u međuvremenu je vrištao: Platićeš za smrt mog brata - rekao je Derov advokat Kristijan Gulijaš:

- Protekle decenije nisu umanjile Čabinu želju za osvetom. On je čvrsto uveren da je Magda Marinko pucao u glavu njegovog brata, koji je pogubljen sa devetnaest godina. Više od toga, Čaba Der duboko prezire i osuđuje postupke Marinka Magde. Kako je sam rekao, prema njegovom ličnom kodeksu časti, nasilje nad ženama i decom nije dozvoljeno, a apsolutno je zabranjeno ubistvo - dodao je advokat.

Čabi Deru,koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju u Mađarskoj zbog ubistva u Amsterdamu i Budimpešti, a u Srbiji na 40 godina zatvora zbog likvidacije Nebojše Markovića na Banovom brdu, ovo je treći napad na zatvorenika.

Nije prvi put

- Der je u decembru 2020. godine napao muškarca kom se sudilo zbog sumnje da je 2018. nožem izbo ženu, a potom u junu i drugog koji se sumnjiči da je ubio ženu 2013. On je tada preko advokata poručio da ne može da podnese muškarce koji uništavaju živote ženama i da želi da donira novac organizacijama za zaštitu žena - preneli su mediji.

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".