Beograđanka Biljana, čiji je pun identitet poznat redakciji Blica, je za dlaku izbegla tragediju posle naizgled obične vožnje linijom 31 gradskog prevoza. Sve se dogodilo na stanici "Južni bulevar" u sredu oko 21 čas. Vozač autobusa je svojom nepažnjom vratima Biljani priklještio nogu, posle čega je ona pala tačno ispod točka vozila.

- U tih par sekundi mi je život prošao pred očima. Samo sam razmišljala o tome kako će da me pregazi", kaže Biljana. Biljana svaki dan na toj stanici čeka autobus 17 ili 31, kako bi nastavila put do kuće. Ovog puta autobus je stizao na stanicu dok je ona bila daleko, pa je morala da potrči. "Dotrčala sam i videla da je autobus broj 17, za kojim sam potrčala, krcat, ali na sreću iza njega je išao skoro potpuno prazan 31. Uredno sam prišla zadnjim vratima i pustila da prvo izađe jedna devojka - kaže Biljana.

Foto: Tanjug

 

Kada je bio njen red da uđe u autobus, vrata su se naglo zatvorila, a Biljana je ostala zarobljena. "Vrata su mi uhvatila nogu i trudila sam se da se istrgnem pre nego što autobus krene. Nekako sam izvukla nogu, ali pritom sam pala na tle, tačno pod točak autobusa.Samo sam zatvorila oči i sklupčala se. Već sam videla kako točkovi prelaze preko mene", kaže Biljana.

Autobus, na sreću, nije krenuo, a Biljani su putnici sa stanice pomogli da ustane i uveli je u autobus. "Tu je bila jedna devojka koja mi je pomogla da ustanem. Putnici koji su bili u autobusu su mi rekli da su vikali da sam zaglavljena i da autobus ne kreće",kaže Biljana. Biljani je u jednom trenutku prišao i vozač koji je, kako kaže, nije video. 

- Rekao mi je: 'Ja vas nisam video' i pitao da li treba da zove hitnu. Ja sam rekla da ne treba, mada, evo, sad kad pogledam, možda je i trebalo! Noga mi je skroz otekla, ležim u krevetu i morala sam da je podignem. Svakako ću otići da je snimim - kaže Biljana.

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".