Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša od 24 stepena na zapadu do 29 na jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, u zoni pljuskova pojačan severni i severoistočni.

U Beogradu se u toku dana očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a uveče i noću kiša.

Najniža temperatura oko 18, a najviša oko 26 stepeni Celzijusa. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni.

Najava za nove pljuskove

RHMZ je najavio i da se u narednih sat vremena na teritoriji Vojvodine mestimično očekuje kiša sa pljuskovima i grmljavinom.

Upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i gradom

RHMZ izdao je jutros i upozorenje za područje Srbije koje se odnosi na pojavu intenzivnih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

"Danas se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina", upozorava RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji je danas na snazi narandžasto i žuto upozorenje zbog pljuskova i grmljavine. Naranžasti meteo alarm upaljen je za predele zapadne, istočne i jugoistočne Srbije, kao i za teritoriju Pomoravlja i Šumadije.

To znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ-a.

U ostalim delovima Srbije na snazi je žuto upozorenje što znači da je vreme potencjialno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objašnjava RHMZ.

Vreme narednih dana

U petak hladnije i oblačno sa kišom koja postepeno odlazi na istok uz prestanak padavina na severu i zapadu Srbije popodne uz delimično razvedravanje. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

U subotu u svim krajevima suvo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj slabe prolazne oblačnosti i toplije nego u petak.

U nedelju novo prolazno naoblačenje može usloviti kratkotrajnu kišu tokom dana i ponegde lokalne pljuskove. Početkom naredne sedmice sunčanije i malo toplije.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".