Portparolka prištinskog Osnovnog tužilaštva LJaureta Uljaj je rekla da se protiv tog dvadesetšestogodišnjaka vode krivični postupci zbog krađa i nasilja u porodici.

U Osnovnom sudu u Prištini su naveli da su od 2019. do januara ove godine protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice donete odluke o kazni, a u nekim slučajevima i propisani postupci protiv njega. U maju 2019. godine je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 400 evra za krivično delo krađe.

Samo četiri meseca kasnije, sud je odbacio optužnicu za krađu u šumi zbog apsolutne zastarelosti predmeta.

U decembru 2020. godine isti sud je osumnjičenog proglasio krivim za nasilje u porodici osudivši ga na šest meseci zatvora i novčanu kaznu od 300 evra. U zatvor nije išao jer je kazna bila uslovna. Prema odluci suda rešenje bi se izvršilo samo ako bi osumnjičeni počinio drugo ili slično krivično delo u roku od godinu dana.

Foto: Ivan Radulović

 

Samo mesec dana kasnije pokrenut je još jedan postupak protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice. U januaru ove godine pokrenut je još jedan postupak protiv njega zbog krađe, a i u tom slučaju je optužba protiv njega odbačena zbog zastarelosti.

Zbog silovanja devojčice, koje je trajalo sedam sati, podsetimo, uhapšena su petorica muškaraca od kojih su trojica maloletnika.

Jezivi događaj počeo je u subotu uveče u jednom parku u Prištini, a potom se nastavio na drugoj nepoznatoj lokaciji. Najpre su trojica maloletnika seksualno zlostavljali maloletnu devojčicu, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26).

On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom "pikap". Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da se pridruži napastvovanju.

Stravični slučaj napastvovanja policiji je prijavila devojčicina majka.

Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u lošem emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".