U subotu, 10. septembra, dešavaju se dva moćna astrološka događaja.

Počinje retrogradni Merkur, ovog puta u znaku Vage. Trajaće do 2. oktobra. Ovo je vreme kada su sve češća kašnjenja, problemi sa računarima, mobilnim telefonima, probušena guma na putu ili nešto slično. Komunikacija sa drugima je takođe teška. Takođe, retrogradni Merkur voli da u naše živote dovodi ljude iz prošlosti, velika je verovatnoća da ćete u ovom periodu moći neočekivano da upoznate bivšeg partnera ili prijatelja iz prošlosti ili javiće vam se neko iz prošlosti.

Foto: Profimedia

 

 

Istog dana kada se Merkur okreće, takođe je pun mesec u znaku ribe! Pun mesec će se poravnati sa Neptunom. Tada sanjamo snažno i intenzivno. Takođe obratite pažnju na svoje snove, jer vam tokom ovog vremena mogu doneti važne poruke.

Šta ne treba da radimo dok je retrogradni Merkur

Pošto Merkur vlada komunikacijom, ovo je vreme nesporazuma, stoga je pametnije izbegavati važne razgovore, dogovore, pregovore, potpisivanje ugovora, i sl.

Merkur vlada transportom i tehnikom, pa ovo nije dobro vreme za kupovinu automobila, telefona, kompjutera, bele tehnike i ostalih uređaja.

Na koga najviše utiče

Najviše utiče na Device i Blizance u podznaku jer je to njihov vladar, koji čini 80% sudbine, odnosno, životne priče.

Ali utiče na sve nas jer svi imamo negde Devicu i Blizance u horoskopu, te ćemo najveći uticaj osetiti baš u toj oblasti života.

Univerzum uvek radi za nas i sve se dešava tačno tad kad treba

Mi nekad možemo da svesno biramo i planiramo svoje aktivnosti, a nekad ne. Tad kad možete da planirate, rukovodite se ovim savetima. Ali ako ne možete jer odluke donosi neko drugi, sve je u redu, jer to samo znači da je vaše vreme za taj posao ili za taj anagažman baš tada.

Možda spadate u izuzetak, pa će sve ispasti dobro, možda znate da radite sa energijom retro Merkura, u smislu da ste super fleksibilni pa dobro plivate kad se stvari menjaju, možda vam treba baš to iskustvo takvo kakvo je zbog nekih budućih odluka i budućih iskustava… Samo opušteno, i samo napred jer Univerzum uvek radi za nas i sve se dešava tačno tad kad treba. To je jedina stvar sa kojom nema greške ni u doba retro Merkura.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO:

NAPRAVITE LEŽERNE PLETENICE: Idealna frizura za letnje dane

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".