Igor Terzić, koga Specijalno državno tužilaštvo tereti da je učestvovao u planiranju ubistva navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, uhapšen je odmah nakon što je napustio glavnu prijavnicu UIKS-a i sproveden je u Istražni zatvor.

Terzić je na slobodi bio veoma kratko jer čim je izašao iz zatvora, gde je ležao zbog drugog krivičnog dela, sačekali su ga policajci sa fantomkama i dugim cevima i vratili ga nazad.

U bezbednosnim službama, Terzić je označen kao član kavačkog klana i deo je dvanaestočlane kriminalne grupe.

Prema stavu tužilaštva, na celu organizacije je Vukotićev sugrađanin Radoje Zvicer, koji je u bekstvu. Članovi kriminalne grupe su Milan Vujotić, Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji se nalazi u Istražnom zatvoru, zatvorski službenik Vladan Lučić, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Vujović, Filip Knežević i Ratko Živković.

Foto: Arhiv Novosti

 

Jedan od ključnih dokaza crnogorskog tužilaštva u postupku protiv Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, presretnuta je komunikacija putem Skaja u kojoj navodno daje instrukcije i nervozno kritikuje pripadnike klana angažovane na likvidaciji Jovana Vukotića zbog toga što odugovlače sa planom. U jednoj od poruka navodno se Zvicer ostalim članovima grupe obraća rečima:

-Vjere u sebe nemate, to je ođe najviši problem. - Nemate vi samopouzdanja... - Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oč, pisao je Vujotić, koji je takođe u bekstvu.

Prvobitni plan ubistva bio je da u kanalu u blizini zatvora u Spužu čekaju da se Vukotić pojavi na prozoru i pucaju na njega iz puške sa optičkim nišanom. Plan B, kako su ga nazvali, bio je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bekstvo

Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe,piše u spisima.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".