Kada je u pitanju češćenje kuće, čini se da tome nema kraja. Nekako najosnovniji delovi kuće na koje se najviše obraća pažnje jesu podovi, prozori i nameštaj, ali šta je sa onim stvarima koje vrlo lako izađu iz vidokruga i na koje se često zaboravlja. Upravo oni sadrže najviše skrivenih bakterija, ostatke prašine i ostalih čestica. A ovo je spisak stvari i delova u kući koje retko zaboravimo da očistimo:

Viseći elementi

Prednja vratanca visećih elemenata u kuhinji prilikom čestog otvaranja i zatvaranja mogu da "zarade" masne tragove, a nekako se na njih vrlo malo pažnje obraća. Pogotovo ako vam neko prvi put dolazi u kuću, usled presijavanja svetla nečistoća dolazi do izražaja. Isti je slučaj i sa vratima na frižideru.

Kućni aparati

Najveći procenat masnih naslaga se krije ispod kućnih aparata, a pogotovo ukoliko je nešto ranije prosuto i zaboravljeno da se prebriše. Ali ne sam ispod, već i u njima može da se nataloži nečistoća ili kamenac, kao što je primer ketlera, a uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova sa limunom, možete brzo i lako da ga očistite.

Veštačke biljke

Ukoliko u domu imate veštačko cveće, ne zaboravite da ga s vremena na vreme malo prebrišete. Upravo zbog toga što nije prirodno ne posvećujemo mu dovoljno pažnje, niti zalivamo, te je par poteza krpom dovoljno da se ukloni prašina.

Zavese na tuš kabini ili kadi

Ukrasne, ali i korisne zavese na tuš kabini ili kadi idealno su mesto za razvijanje bakterija i nečistoće, kao i kamenca. Nakon dužeg vremena možete da primetite kako postaju žućkaste, a jedan od savete jeste da ih potopite u vodu sa malo izbeljivača, a zatim stavite u veš mašinu na 40 stepeni Celzijusa.

A ovo su još neki stvari na koje treba da obratite pažnju:

  • Rerna
  • Jastučnice na ukrsnim jastucima
  • Daljinski upravljanjči
  • Četke za kosu
  • Prekidači za svetlo
  • Ventilacijski okviri
  • Kante za smeće
  • Lampe

 

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".