Ona je napisala da je saznala za smrt monahinje Makarije Obradović, kao i da ju je ta vest veoma pogodila. U svojoj objavi, Verica je objasnila zašto je volela i poštovala Makariju, kao i kako su se upoznale.

- Ništa nam ne daje tako mirnu smrt kao svest o tome da nikada nikoga nismo povredili, već naprotiv pomogli svima. Moja divna Mati Makarija upokojila se. Nažalost, to sam tek danas saznala sa velikom tugom. Milica Obradović bila je doktor hemijskih nauka, a Teološki fakultet završila je u Solunu. Govorila je francuski, grčki i engleski. Čuveni je ikonopisac i autor nekoliko knjiga. Važila je za temperamentnu i snažnu ličnost, veoma pravedna tako da je bila jako cenjena i uvažavana i od međunarodnih čelnika prisutnih na Kosovu i Metohiji. Igumanija manastira Sokolica bila je od 1991-2022. - napisala je Verica koja je potom otkrila kada su je upoznala čuvenu mati:

- Upoznale mo se davne 2007 godine u manastiru Sokolica koji sam obišla jednom prilikom kada sam zelela još jednom da vidim rodno Podujevo. Od tada pa do današnjeg dana nisam srela posebniju ženu, posvećenu Bogu, pravdi sa ljubavlju kojom je mogla da obgrli planetu.
Od svih gostiju na mojih sto revija do sada, ovo je bila najveća čast, milost i nagrada.Poklonila mi je Belog Anđela kojeg je naslikala a posveta: "Vašim haljinama možete Anhele obući" je priznanje kao da sam dobila najveću nagradu na svetu. Poslednji put smo se videle pre tri godine. Blagost, ljubav, posebnost i mir kojima me je darivala svojim prisustvom ostavili su zauvek pečat na mojoj duši.

- Gospode, sluškinji svojoj igumaniji Makariji, podari večni spomen. Zbogom Mati i hvala što si me počastvovala svojom ljubavlju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".