Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da svi kapaciteti Srbije u septembru moraju biti usmereni na Kosovo i Metohiju, kako bi se sprečio bilo kakav vid nasilja i obezbedio mir, i da je to prioritet.


Brnabić je, kada je u pitanju odlaganja Evroprajda, istakla da je upravo SNS prvi put obezbedio Prajd, kao i odrzavanje parade u prethodnih osam godina, čime je, kaže, ta stranka pokazala koliko poštuje ljudska prava.

Foto: Predrag Mitić

 

- I ovog 1.septembra kreće pakleni period za Srbiju, jer mi za tablice (na KiM) nemamo ništa - rekla je Brnabić i istakla da Srbija u ovom trenutku ima toliko tereta na svojim leđima da je to nemoguće izdržati.

Premijerka je dodala da će ovaj septembar biti težak i specifičan, te da je neizvesno kakve će Albanci na KiM jednostrane poteze dalje vući, a da je najvažnije da se obezbede mir i stabilnost.

Foto Tanjug

 

- Mi smo postigli interes kada je reč o ličnim dokumentima na KiM, bilo nam je važno da Srbi mogu da koriste svoje lične karte, a to je Aleksandar Vučić uspeo da uradi zaista neverovatnom politikom i veštinama. Za tablice mi nemamo ništa, to je problem koji tek dolazi i svi naši kapaciteti moraju biti usmereni na to, kako bi sprečili bilo kakvo nasilje na KiM, ako samo 20 odsto od ukupnih kapaciteta ode na Prajd, toliko će Srbija biti ranjivija - poručila je Brnabić.

Premijerka je rekla da je Vlada juče saopštila da usled pojačanih tenzija u regionu, što ona smatra da je više nego opravdano, ukazujući na situaciju na KiM, okolnosti nalažu da se Evroprajd ne održi.

Foto: TV Pink printskrin

 

- Svako ko je juče slušao Vučića na pres konferenciji je trebalo da bude ponosan na njegove reči, a ne da tražimo još jedan sukob. Pravo svakog građanina je da šeta, ali ako ne sačuvamo mir, nema ni Prajda - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".