Obavezno probajte ovaj recept za pravljenje pilećeg gulaša ako niste do sada imali priliku da probate. Nećete se pokajati ako ga spremite baš na ovaj način!

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 400 g bataka 
  • malo putera 
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • jedna šargarepa
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašika brašna
  • 285 ml pilećeg bujona
  • jedna kašika seckanog svežeg peršuna 
  • jedna kašičica osušenog lista celera
  •  
  • lovorov list
  • 2 crvene paprike
  • 4 velika zrela paradajza

Foto: Profimedia

 

Način spremanja: 

Puter rastopite u tiganju, potom dodajte ulje i na kratko propržite posoljeno meso. Izvadite piletinu posle deset minuta iz tiganja, pa  , pa dodajte iseckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Začinite po ukusu brašnom i paprikom, dobro promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori zaprška. Zatim sipajte pileću supu i promešajte. Vratite meso, a ukoliko je potrebno dodajte još supe. Možete dodati i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Posle toga kuvajte još samo par minuta. 

(Najžena.rs)

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".