Osnivač Egzit (Exit) festivala Dušan Kovačević pozvao je danas finsku premijerku Sanu Marin na ovogodišnji Si Dens (Sea Dance) festival i u ime organizatora pružio joj podršku u medijskoj hajci koja se digla protiv nje proteklih nedelja nakon što su na društvenim mrežama objavljeni njeni snimci iz provoda na kojim je plesala s prijateljima, prenosi Jutarnji list.

Foto: Tanjug/AP

 

Marin, koja je u decembru 2019. postala najmlađa predsednica vlade na svetu, pristala je da prošlog petka uradi test na droge nakon objavljenih snimaka, rekavši da se nikada nije drogirala i da nije videla nikoga da to čini na zabavi na kojoj je bila. Potom se u utorak izvinila za sliku koja je izašla u javnost s privatne zabave koju je priredila u svojoj službenoj rezidenciji u julu.

U pozivu finskoj premijerki osnivač globalno popularnog novosadskog fesivala Egzit, čiji je Si Dens deo, poručio je na Instagramu kako bi volio da ona poseti ne samo Si Dens, koji se održava na plaži kod Budve u Crnoj Gori od 26.-28. avgusta, nego i Egzit u julu 2023. godine.

Kovačević je istakao kako su njeni "energija i pozitivan stav dobrodošli na svim Egzit festivalima".

Vikend na Si Dens festivalu, "svakako je topliji nego vikend u Helsinkiju", napisao je Kovačević.

Foto: Tanjug/AP

 

On je ocenio da su "kod javnih ličnosti, granice privatnog i javnog života fluidne", ali je "sigurno da i oni imaju pravo na slobodno vreme, zabavu i dobar provod", istakšivši da je takav provod na Si Dens izvestan.

- Ovo će ujedno biti i odlična prilika da se Sana Marin uveri u istinitost priča o balkanskom gostoprimstvu i pozitivnoj energiji kojoj se mnogi vraćaju - zaključio je Kovačević u poruci finskoj premijerki.

FOTO GALERIJA: Sana Marin - finska premijerka koja podržava članstvo Finske u NATO

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".