Ovako pričaju u Somboru nakon što su meštani saznali da je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći nastradao osmogodišnji dečak, a njegova majka Vesna Šahmanović (41) je teško povređena i lekari se još bore za njen život.

Do nesreće je došlo dok su se majka i dete vozili električnim trotinetom. U jednom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, završili su ispod kamiona i mališan je poginuo na licu mesta.

Somborci su nemi zbog stravične tragedije i za porodicu Šahmanović kažu da su čestiti ljudi slabijeg materijalnog stanja.

- Pre samo godinu ili dve preminuo je Vesnin brat pa se ona brinula i o njegovih dvoje dece. Juče smo išli da dajemo krv za Vesnu i nadamo se da će se oporaviti, a sada smo počeli i da skupljamo dobrovoljne priloge u novcu i robi kako bi pomogli nesrećnoj porodici Šahmanović koja je slabijeg materijalnog stanja ne bi li im barem malo ublažili tugu i bol i brigu kako će da obezbede deci sve što je potrebno za školu koja počinje uskoro. Svi smo zatečeni i neutešni zbog našeg malog komšije a jako brinemo za Vesnu i nadamo se da će se oporaviti - priča za "Blic" komšinica porodice Šahmanović.

Povređena majka Vesna zadobila je teške telesne povrede i dalje je u komi, a kako saznaje "Blic" trenutno nije životno ugrožena.

Zamenik direktora somborske Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" dr Darko Kosanović potvrdio je ranije za "Blic" ovu informaciju uz napomenu da je teško prognozirati kako će teći dalji Vesnin oporavak.

Foto:Nportal

 

- Pacijentkinja se nalazi na Odeljenju intenzivne nege i trenutno nije životno ugrožena. Ona je hemodinamski stabilna i na mehaničkoj je ventilaciji, u narodu nazvanoj izazvanoj ili veštačkoj komi koja na neki način olakšava njen oporavak zato što je zadobila vrlo ozbiljne ortopedske povrede. Operisana je zbog povrede leve butne kosti, kuka i karlice i izgubila je dosta krvi pa je juče organizovana vanredna akcija davanja krvi koje sada ima dovoljno za njen postoperativni tretman - objasnio je za "Blic" dr Kosanović.

U porodičnom domu Šahmanovića u Konjovićevoj ulici vladaju muk i neverica a na kući nesrećno stradalog dečaka koji je sahranjen juče u Somboru i dalje stoji umrlica kao pomen na stravičnu tragediju.

Vesnin brat Mustafa Šahmanović slučajno je tragičnog dana prolazio pored mesta nesreće i video svog sestrića mrtvog i svoju sestru teško povređenu pored zaustavljenog kamiona.

- Vesna i njen sin vozili su se električnim biciklom Vojvođanskom ulicom uz ivicu kolovoza a pored njih je išao kamion. Kako smo čuli, vozač kamiona je navodno rekao da su mu moja sestra i sestrić bili u mrtvom uglu i da ih nije video. NJu je pregazio preko karlice a preko mog sestrića je prešao skroz i on je preminuo na licu mesta. NJena deca stalno pitaju za nju i ne mogu da prihvate da im je brat preminuo, a Vesna je i dalje u komi i ne zna da više nema njenog sina - rekao je novinarima Mustafa Šahmanović.

Podsetimo, tragedija se dogodila u petak 19. avgusta na raskrsnici kod Vojvođanske ulice gde je Vesna koja je vozila svog sina iz za sada nepoznatih razloga podletela pod kamion aranđelovačkih registarskih oznaka gde je inače zabranjeno kretanje teretnim vozilima.

Kako nezvanično saznajemo, na toj saobraćajnici postoji video-nadzor te se nadležni nadaju da će snimci pomoći tužilaštvu da rasvetli čitav slučaj i sve okolnosti pod kojima se dogodila tragedija.

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".