Ovaj dečak je oduševio svet svojom hrabrošću, a njegova porodica je zahvaljujući njegovoj pravovremenoj i pravilnoj reakciji izašla iz zapaljenog doma samo sa lakšim opekotinama. On je upeo da spasi čak 7 života i za to je dobio nagradu za spašavanje života.

Noa se jedne večeri probudio i video da njegova soba gori. On je odmah uzeo svoju dvogodišnju sestru i izneo je iz zapaljene kuće kroz prozor, koji je bio jedini deo njihovog doma, koji u tom trenutku nije bio zahvaćen vatrom.

Kada je sestru ostavio na sigurnom, Noa se vratio u zapaljenu kuću da bi izvukao pse, a zatim je otrčao i probudio komšije, koje su pozvale vatrogasce.

Foto: Profimedia/MUP/Z. Jovanović

 

NJegova sestra je zadobila manje opekotine na nogama, ali osim toga, ona je bila dobro. Noa i još četiri člana njegove porodice lečeni su isključivo ozbog manjih opekotina.

- Ovo dete ovde je tako srdačno - rekao je njegov rođak na konferenciji za novinare i dodao:

- „Počastvovan sam, privilegovan sam što sam deo ove porodice i što ga poznajem.Čuo sam da heroji dolaze u svim oblicima i veličinama. Pokazao mi je ove nedelje, i godine su deo toga. Znam da petogodišnjak može da izađe i spasi celu svoju porodicu mi otvara oči.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".