Miloš se nakon više od dvadeset godina nalazi u kadru sa talentovanom glumicom Mirjanom Joković. Evo šta je rekao o saradnji sa njom: 

Vaša direktna partnerka u ''Pozivu'' je Mirjana Joković. Ponovo imate priliku da radite sa njom?

- Samo sa Mirjanom i imam direktnih scena. Divno je snimati sa njom. Upoznao sam je davne 1997. godine na snimanju ''Stršljena'' i od tada sam imao želju da ponovimo sarađujemo, pogotovo što mislim da je ona jedna od najboljih glumica te generacije. I na moju sreću i zadovoljstvo, dočekao sam ponovo priliku da sarađujemo na projektu.

Dvadeset pet godina je prošlo od snimanja ''Stršljena'', a Jokovićeva se skoro uopšte nije promenila, čak mnogi su mišljanja da je i bolja glumica nego što je bila ranije?

- Apsolutno. Ona je u međuvremenu u Americi postala i pedagog. Mislim da je divna glumica i ono što je najbitnije da je ona jako zahvalna za saradnju. Pazi na kolegu tokom snimanja, a verovatno to ima veze sa pedagogijom kojom se bavi godinama. Pre nekoliko dana smo radili jednu zaista tešku scenu, koju smo nekako dosta jednostavno i lako snimili.

 

Otkrio je i detalje o novoj sezoni serije ''Besa'':

I treća sezona ''Bese'' vas očekuje, ali tek sledeće godine. Mogu li nove epizode ponoviti veliki uspeh ovog serijala?

- Ekipa serije sve radi i planira polako i strpljivo, nigde ne žure. Delikatno je i kompleksno za produkciju da se to snimi kako treba. Inače, od treće sezone se mnogo očekuje, na prvom mestu mi kao glumci. Ova serija je svakako u samom vrhu i treba opravdati očekivanja. Lik Petrita Kocija je u svakom slučaju moja najdraža uloga koju sam odigrao u karijeri. Nadam se da će treća sezona biti još veći izazov.

Sledeće godine se navršavaju tri decenije vaše uspešne glumačke karijere. Planirate li da obeležite ovaj jubilej?

- Neću sigurno. Ne volim jubileje, čak ni rođendane ne slavim. Na taj način odbijam da priznam da vreme prolazi.

Uvek ste iskreni u razgovorima sa predstavnicima medija. Da li vam se iskrenost nekada obila o glavu?

- Nije. Nijednom čoveku istina ne može da se obije o glavu. Mislim da je dobro i zdravo da čovek izbaci iz sebe ono što misli. To sam naučio pogotovo na terapijama. Ne valja gutati i ćutati, a onda potajno uz čašicu sa prijateljima olajavati i opanjakavati, nego treba reći javno što mislite pa šta bude, biće.

 

Glumac je istakao da je u današnje vreme odlazak kod psihijatra sasvim regularna potreba: 

O kakvim terapijama je reč?

- Psihoterapijama. Idem i dalje i smatram da to jednostavno svako od nas mora da radi kao na primer odlazak kod zubara, doktora ili na regularan servis kola.

U poslednje vreme se snima dosta krimi serija. To je postalo trend, ne samo kod nas nego i u svetu. Da li trebamo da se vratimo malo unazad pa da ponovo radimo kvalitetne dramske domaće serije koje se rado gledaju i danas. Pavić je po tom pitanju nepriksnoveni scenarista...

- Pavić je bio vrlo specifičan autor za to vreme i nekako je on oličenje tog vremena. Ne verujem da bi trebalo da se vraćamo na staro. Bilo je pokušaja da se neke priče vrate na staro tipa ''Kamiondžije''. Ne znam koliko je to uspešno pošto nisam pratio, ali ne verujem da treba reciklirati stare stvari, već snimati nove. Ako su trenutno trend kriminalističke serije, onda treba raditi takav žanr. Doćiće i neki drugi trendovi, jer se to traži.

(Blic)

BONUS GALERIJA: Fotografije sa snimanja filma "Lančana reakcija"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".