Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas hitno upozorenje zbog obilnih padavina koje se danas očekuju u Srbiji. Naime, najavljuje se obilna kiša, pljuskovi i grmljavina, a svi se već pitaju kada će kiša napokon prestati.

Meteorolog Ivan Ristić navodi da IRIE model pokazuje trenutnu situaciju prema kojoj je mnogo kiše sa kraćim prekidima.

- U sredu popodne i krajem dana prestanak padavina i delimično razvedravanje - naveo je on.

Prema najavi RHMZ koja je objavljena danas, oblačnost s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će povremeno biti intenzivniji sa područja istočne Srbije, Pomoravlja, Šumadije i južnog Banata premeštaće se dalje na sever i severozapad, pa se i na području Beograda u toku prepodneva povremeno očekuju intenzivnije padavine uz količinu od 20 do 30 mm za 3 h, lokalno i više.

Kako se navodi u meteorološkom upozorenju, postoji opasnost i od grmljavine.

- Danas se na području Srbije mestimično očekuju intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom uz količinu padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više - stoji u upozorenju RHMZ-a.

Upaljen meteo alarm

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog pljuskova i grmljavine, a to znači da vreme potencijalno može biti opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navode iz RHMZ-a.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".