Jedna od glavnih svetskih tema poslednjih dana su privatni snimci finske premijerke Sane Marin koji su procureli u javnost. Na pomenutim snimcima, vidi se mlada političarka koja se zabavlja, peva i pleše sa poznatim finskim pevačem. 

Javnost je bila podeljena što se ovih snimaka tiče. Jedni su je opravdavali, dok su je drugi kritikovali. Svoj komentar dala je i sama Marin koja je istakla da ne misli da se bilo šta neprikladno dešava u snimcima. 

Ipak, treba reći da finska premijerka nije jedini političar koji je uhvaćen kako se provodi i pleše. Pre nje, i mnogi drugi evropski i svetski lideri su se pojavljivali u sličnim izdanjima. 

Povodom ovog slučaja, portal „Politiko” je napravio svoju rang-listu poznatih svetskih ličnosti koji su zaigrali i zapevali. 

„Politiko” je Sani Marin dao peticu jer je, kako kažu, pokidala plesni podijum uz hitove finskih muzičkih zvezda.

Na drugom mestu je bivša britanska premijerka Tereza Mej zbog plesnih koraka i pevanja uz „Abin” hit „Densing kvin”. Ona je to dva puta uradila, prvi put na skupu torijevaca 2018. i kasnije tokom posete Nigeriji.

Korisnici društvenih mreža su njen ples nazvali „mejbot”, pošto su pokreti britanske premijerke delovali ukočeno, nalik na robote.

"Politiko" je ovaj performans ocenio trojkom, a istu ocenu dobio je i bivši ruski predsednik Boris Jeljcin tokom izborne kampanje 1996. godine. „Vašington post” je takve pokrete nazvao ranom verzijom „Gangam stajla” južnokorejskog pevača Psaja, koji je 2012. srušio sve rekorde gledanosti na „Jutjubu”.

„Politiko” je dao dvojku Borisu DŽonsonu za svadbeni ples sa svojom izabranicom Keri Simonds na „zakasnelom” venčanju krajem maja prošle godine. Kako kažu, za prvi ples su očekivali više koordinacije.

Na dnu ove top-liste političkog plesa su Dmitrij Medvedev, Emanuel Makron i Donald Tramp.

Na snimku iz 2011. vidi se kako se bivši ruski predsednik nespretno trza s jedne na drugu stranu dok besciljno maše rukama slušajući pesmu „Amerikan boj” ruske pop grupe „Kombinacija”.

Francuski predsednik se nije proslavio tokom posete Lagosu 2018, kada ga je na scenu poslala afrobit muzičarka Femi Kuti. Dok je Kuti igrala živopisno, Makron je samo nespretno stajao klimao glavom i pljeskao rukama.

Na poslednjem mestu je Donald Tramp koji se tokom posete Saudijskoj Arabiji 2017. godine pridružio jednoj grupi koja je izvodila ceremonijalni ples s mačevima. „Politiko” mu je dao jedinicu jer tokom tog nespretnog pokušaja, na svu sreću, nikoga nije vitlanjem mača povredio.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".