Kim Jo DŽong je rekla južnokorejskom predsedniku Jun Suk-jul u da "prestane da sanja uzaludno", izvestila je u petak državna zvanična korejska centralna novinska agencija.

Foto: Tanjug

 

 - Lovac koji danas govori o "hrabrom planu", a sutra organizuje vežbe protiv Severne Koreje nije niko drugi do "mozak" Jun Suk-jul - izjavila je Kim Jo.

Ona je pod tim mislila na zajedničku vojnu vežbu Južna Koreje i SAD koje su započele svoje predvežbe ove nedelje.

Foto: Jutjub printskrin/Korean military

 

Više o tome možete pročitati na ovom linku.

Pjongjang je poslao zahtev u kome traži od Vašingtona i Seula da obustave vežbe nazivajući to jednom od takozvanih "neprijateljskih politika".


Suk-julova inicijativa je plan da se pomogne u obnovi uništene privrede Severne Koreje ako Pjongjang preduzme konkretne korake ka denuklearizaciji.

Kim je oštro osudila njegov govor rekavši da će "psi uvek lajati, i kao štenci i kao odrasli, a isto važi i za predsednika Južne Koreje"

- Najodbojnija stvar je bila kada je drsko izrekao apsurdne reči da nam je predložio "hrabar plan" za radikalno poboljšanje ekonomije i javnog blagostanja ako zaustavimo nuklearni razvoj i okrenemo se suštinskoj denuklearizaciji - izjavila je Kim.

Ona je omalovažavala njegov govor, rekavši da bi "bilo povoljnije za njegov imidž začepi usta".

Kim Jo DŽong, rođena 1987. godine, najmlađa je sestra severnokorejskog vođe, a ujedno i najbliža.

Za nju se godinama govori da je prva opcija da preuzme vlast ako se Kimu nešto desi. Ona često daje oštre izjave protiv Južne Koreje i njenih saveznika, a pogotovo protiv Amerike.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".