Čovek sa Floride je tragično preminuo nakon što je u jednom restoranu na Floridi dobio bakterijsku infekciju nakon što je pojeo ostrige, koje su bile "jedne u milijardu" loših ostriga. Prema "South Florida Sun-Sentinel", neimenovani čovek je jeo u restoranu "Rustic In Crabhouse" u Fort Loderdejlu.

Menadžer restorana je nakon vesti da se čovek zarazio bakterijom "Vibrio" bio šokiran, i rekao je da je tog dana poslužio 100 porcija ostriga. Geri Oreal je navodno rekao: "Pojeo je jednu od milijardu koja je bila loša. Osećam se užasno. Ostrige su jedne od najopasnijih stvari za jelo. Jeo sam ih ceo život i nastaviću, ali izlažete se riziku kada to radite. Tokom 60 godina, poslužili smo nekoliko milijardi ostriga i nikada se niko nije razboleo kao ovaj momak. "Nakon incidenta, gospodin Oreal kaže da je Ministarstvo zdravlja Floride pregledalo kuhinju i da je ona prošla "sa sjajnim ocenama".

Vibrio, inače poznat kao kolera, je infekcija koja se može naći u lošim školjkama. Simptomi uključuju tešku vodenastu dijareju i povraćanje, kao i intenzivnu dehidraciju praćenu tamnožutom mokraćom i jakim mirisom.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".