Sa blagodatima meda na zdravlje je većina upoznata, svako domaćinstvo ima makar jednu teglicu, ali šta postižete ako pratite instrukcije našših starijih i zaista uzimate jednu kašičicu svako jutro?

S obzirom da sve veći broj ljudi izbacuje beli šećer iz ishrane, popularnost meda je počela da raste. Nutricionisti savetuju da ga dodajete u ovsene kaše, ali i u ostale zdrave specijalitete. Idealna je alternativa šećeru, a potpuno je prirodan.

A ako već niste rešeni da ga u tolikoj meri uvrstite u ishranu, onda bi svakako trebalo razmisliti o jednoj kašičici meda svakog dana - ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.

Foto: Profimedia

 

 

Na prvom mestu redovna konzumacija meda ojačava vaš imuni sistem, ali to je samo jedno od niza blagotvornih dejstva ove namirnice. Evo kako još med može da utiče na naše zdravlje:

- Poboljšava cirkulaciju

- Jača snagu srca i poboljšava srčani ritam

- Poboljšava probavu

- Poboljšava obnavljanje tkiva

- Potpomaže obnavljanje krvnih elemenata

- Ima antibakterijsko dejstvo

- Poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma

- Deluje protiv stresa

Sigurni smo i da ste čuli za čuveni mit o tome kako med treba konzumirati isključivo drvenim kašičicima. Ipak, ukoliko zanemarimo estetski momenat, ovakva pretpostavka nije stručno potkovana.

(B92)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".