Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen ''Porsche Cayenne'' stranih registarskih oznaka, kojim su dvojica mlađih muškaraca putovala iz Slovačke ka Crnoj Gori. 

Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje obojica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag i po 2.000 dolara.

Detaljnim pregledom, carinici su najpre u torbici 30-godišnjeg vozača pronašli 20.000 dolara, da bi potom i u kaseti ispred suvozačkog sedišta, u futroli servisne knjižice, bilo pronađeno još 21.900 dolara. 

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Neprijavljeni iznos od 20.200 dolara otkriven je i u ličnoj torbici njegovog saputnika. 

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Putnicima je vraćeno po dozvoljenih 10.200 dolara (protivvrednost 10.000 evra), dok je u hitnom sudskom postupku trajno oduzeta suma od 41.700 dolara.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

- Koliko god da se onima koji pokušavaju da prokrijumčare devize preko granice čini da je servisna knjižica automobila zgodno mesto za skrivanje, carinici ih često pronalaze baš na tom mestu... Tako je i prekjuče na Horgošu u futroli servisne knjižice pronađen deo od preko 60.000 dolara, koliko su pokušali da sakriju od carinika dvojica putnika - navodi se na Fejsbuk stranici Uprave carina.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".