Uprkos tome što su joj roditelji veoma poznati ova mlada i lepa žena ne voli da bude u centru pažnje medija. Osim poznatih roditelja Nika ima i poznatu baku i poznatog deku - Branku Petrić i Bekima Fehmijua.

Ćerka poznatog glumačkog para Snežane Bogdanović i Uliksa Fehmiua, Nika Fehmiu rođena je u NJujorku.

Foto: Predrag Mitić

 

Bekim Fehmiu bio je prvi istočnoevropski glumac koji je zaigrao u Holivudu u vreme "Hladnog rata", Kao velika zvezda bivše Jugoslavije, ovenčan slavom koju mu je doneo film "Skupljači perja", sarađivao je sa DŽonom Hjustonom, Avom Gardner, Šarlom Aznavurom...

Foto: Arhiva Novosti

 

Nika Fehmiju završila je međunarodne odnose i ljudska prava, ali radi u filmskoj industriji. Ona, naime, piše scenarija i režira kratke filmove u NJujorku, a uz to je radila i kao modni fotograf i asistent urednika na više različitih projekata kako u Srbiji, tako i u NJujorku.

Snežana Bogdanović svojevremeno je ispričala šta se promenilo otkako je rodila ćerku, ali i otkrila zašto su naslednici dali baš ime Nika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

- Nika se rodila 1995. godine. Promenio se ugao iz koga sam posmatrala sopstveni život i pojačao se osećaj odgovornosti prema svemu što radim - rekla je Snežana ranije i dodala:

- Ja sam predložila ime, a Uliks ga je odmah zavoleo. U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije s naših prostora. Nika je boginja pobede, ime se sreće svuda, a kod nas ga ima na primorju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Fehmiu (@nikafehmiu)

Popularna glumica je navela i da njena ćerka mnogo voli da dolazi u Beograd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)


- Ja sam veoma srećna što ona ima priliku da upozna različite svetove. Jedan deo leta svake godine provede u Beogradu, a drugi u Novom Vinodolskom, na moru. Ona jako voli tu kombinaciju. Novi je njeno detinjstvo, avanture sa Brankom i Bekimom. Beograd su njene sestre Anja i Nina, ćerke mog brata koje zimi dolaze u NJujork. To su jedna velika ljubav i bliskost - ispričala je jednom prilikom Snežana.

BONUS VIDEO:
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".