Većina incidenata dogodila se 10 metara od obale, što ukazuje na to da su se delfini u tom području navikli na susrete sa ljudima u plićaku.

Lokalni mediji navode da su zvaničnici instalirali podvodni uređaj koji emituje ultrazvučne talase kako bi pokušali odvratiti delfina od kupača. Ipak i nakon toga su se dogodila dva napada.

U najgorem incidentu delfin je jednom čoveku ugrizao ruku.

Policija je počela patrolirati plažama i deliti letke u kojima upozorava posetitelje na potencijalnu pretnju i moli ih da se drže podalje od tih životinja, piše The Guardian.

- Delfini ne vole kada ih neko dodiruje po određenim delovima tela, poput vrha nosa i leđne peraje - rekao je Masaki Yasui, zvaničnik za promociju turizma.

Foto:Profimedia

 

 

"Primetio sam ga tek kad je već bio pored mene"

Stručnjaci akvarijuma u Fukui smatraju da je napade proveo jedan određen delfin koji je prvi put uočen na tom području u aprilu. Među žrtvama su dvojica muškaraca u 40-ima, obojica su bili na bolničkom lečenju zbog lakših povreda, i muškarac u 60-ima koji je plivao manje od četiri metra od obale na plaži Takasu kada ga je delfin ugrizao za ruku.

- Čuo sam za delfina na vestima i nameravao sam odmah izaći iz vode ako ga vidim, ali sam ga primijetio tek kad je već bio pored mene - rekao je 60-godišnjak za lokalne novine.

Vlasnik obližnjeg kafića rekao je da su delfini u prošlosti povremeno znali gurkati plivače, ali da su se nedavno počeli "bacati na njih".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".