Banda pljačkaša banaka bila je prinuđena da pozove u pomoć rimsku policiju da ih izvuče iz tunela koji su sami iskopali, ali se on srušio tokom pljačke koja je očigledno bila loše isplanirana, objavili su danas italijanski mediji, piše Indeks.hr.

Pripadnici spasilačke službe su u četvrtak uveče oko 20 časova izvukli povređenog muškarca iz urušenog tunela i prevezli ga u bolnicu, dok je policija privela trojicu njegovih saučesnika u pljački. Pretpostavlja se da je poziv u pomoć uputio jedan od razbojnika.

Članovi bande, dva Rimljana i dva Napolitanca, iskoristili su dugi vikend usred Feragosta, kada je većina italijanskih preduzeća zatvorena, da provale u banku i obližnje firme. Ali njihov plan se izjalovio jer su loše iskopali tunel do obale, koji se urušio, pa su bili prinuđeni da pozovu policiju u pomoć.

- Pomozite, molim vas, dođite i oslobodite me - poziv je jednog muškarca spasilačkoj službi nakon što se srušio tunel koji je iskopao zajedno sa svojim kolegama.

Pripadnici spasilačke službe, uključujući stručnjake obučene da pomognu ugroženima nakon zemljotresa, morali su da kopaju drugi, paralelni tunel kako bi pomogli.

Mediji prenose da je tokom procesa spasavanja zarobljeni čovek dobio tečnost i kiseonik koji su ga održavali u životu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".