Zakeri je na svom TikTok profilu pratiocima otkrio da su ti znakovi češći nego što se misli, a u snimcima je istakao o čemu se tačno radi i kako možete da pomognete sebi, svojim prijateljima i porodici.

Zakeri tvrdi da suzdržavanje od kijanja ili izbegavanje kontakta očima kako bi se izbegao razgovor mogu biti znakovi socijalne anksioznosti. Ubrzo su mu se u komentarima javili pratioci koji su posumnjali da i oni imaju tu vrstu poremećaja.

@mdmotivator ⚠️You Could Have Social Anxiety If You Relate To Any Of These (5 Signs) #socialanxiety #anxeity #mentalhealthawareness #fypシ ♬ follow me lol - kaydin

- Jedan od znakova je zadržavanje kašlja u javnosti kako ne biste privukli pažnju na sebe, kao i ako očajnički izbegavate kontakt očima kad na ulici ugledate nekoga koga poznajete. Zatim, ako znate da idete u pogrešnom smeru, ali ipak odbijate da se okrenete kako ne biste izgledali glupo - rekao je Zakeri.

On je pojasnio da je socijalna anksioznost strah od situacija u kojima bi neko mogao da vas oceni negativno, kao i intenzivan strah od interakcije sa ljudima zbog brige da se ne osramotite ili ponizite.

Strah od fizičkih simptoma poput crvenila, znojenja ili drhtanja glasa takođe mogu biti znak, kao i izbegavanje društvenih događanja ili izbegavanje da budete u centru pažnje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".