Jedna od najemotivnijih balada koju je Aca Lukas snimio u svojoj dosadašnjoj pevačkoj karijeri jeste numera koja nosi naziv “Lešće”. 

On je u svojoj autobiografskoj knjizi objasnio kako je nastala ova tužna pesma i kakva je tragedija inspirasala tekstopisca da je napiše.

Foto: Katarina Mihajlović

 

- Pesma “Lešće” je posvećena mom prijatelju koji je umro od posledica drogiranja i ona je poziv svima da kažu ne drogama. Pesma je nastala 1985. godine i svi iz moje generacije su je znali na Karaburmi i pre nego sam je snimio. Morao sam da snimim i otpevam tu pesmu, jer je neraskividi deo mog života - ispričao je Aca te nastavio:

- Iako u mom oku ponekad, dok je pevam, drugi ne primete suzu, moja duša plače. Pesma je inspirisana pričom o devojci sa Karaburbe koja svakodnevno odlazi na groblje “Lešće” i nosi cveće na grob svog umrlog momka. On je umro od posledica drogiranja. Svaki put pre nego otpevam, volim da publici objasnim kome sam je ja posvetio - svom pokojnom prijatelju koji je takođe umro od posledica drogiranja. Nikad nisam hteo da snimim spot za tu spesmu, jer sam znao da bi to bio moj poslednji snimak.

BONUS GALERIJA: Ipče Ahmedovski - Mali Rambo i veliki pevač koga smo prerano izgubili

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".