Čuveni srpski naučnik, pronalazač i jedan od najvećim umova u istoriji čovečanstva Nikola Tesla (1856 – 1943) ostavio je u amanet brojne pronalaske bez kojim savremeni život kakav danas poznajemo ne bi bio moguć.

Oko njegovog života i rada pletu se brojne legende posebno oko njegove zaostavštine. Navodno je dobar deo Teslinih spisa i nacrta pronalazaka pokupio FBI odmah nakon njegove smrti u sobi broj 3327 na 33. spratu hotela NJujorker u NJujorku.

Navodno jedini sačuvani snimak glasa čuvenog pronalazača može se pronaći na internetu, ali autentičnost ovog snimka nije potvrđena.

U audio snimku od svega 30 sekundi glas govori o neiscrpnoj energiji koja nas okružuje.

- Električna energija je prisutna svuda u neograničenoj količini i ona može pokretati svetsku mašineriju i to bez korišćenja nafte, uglja, gasa ili bilo kog drugog goriva. Ova nova energija dolazi iz kosmičke energije – rekao je navodno Tesla u ovom snimku.

Nema dokaza o autentičnosti.

Međutim, ovaj snimak navodnog glasa Nikole Tesle treba uzeti sa rezervom jer niko nije potvrdio ali ni demantovao da na ovom snimku zaista govori on. Slušaocima je ostavljeno da sami procene i veruju ili ne da li to zaista govori Tesla ili ne.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".