- Na sastancima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu dogovoreni su naredni koraci za rešavanje problema apostrofiranih u razgovoru ministra i poljoprivrednika, dok će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati - naveli su u Ministarstvu i dodali da su sa poljoprivrednicima razgovarali i saradnici ministra Nedimovića.

Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem pozdravila je brzu reakciju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića na proteste poljoprivrednika u Vojvodin i ocenila da su ministrovi konkretni i jasni predlozi dovoljni da se problemi reše bez daljih protesta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović apeluje na poljoprivrednike da deblokiraju javne puteve i ulice i da nastave razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije u kratkom roku.

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta, članovi Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Članovi udruženja Stig iz Požarevca traktorima su prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi, a potpredsednik tog udruženja Milan Marković izjavio je da je protest organizovan kako bi se ukazalo na, kako je rekao, izuzetno nisku otkupnu cenu suncokreta.

- Ona je sada 55 dinara, a lane je sa trostruko manjim ulaganjima bila 62 dinara. Ministarstvo poljoprivrede nam je ponudilo 62 dinara po kilogramu, što smo mi u četvrtak na sastanku odbili i zato smo danas ovde - rekao je Marković.

Kazao je da proizvođači traže 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu zrna suncokreta.

Protestovali su i poljoprivrednici u Vojvodini.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".