Blizanci

Blizanci su vazdušni znak, treća kuća je njegov zadati položaj, a njegov planetarni vladar nije niko drugi do sam Merkur. Način na koji lete oko gomile i pričaju i flertuju i čini se da menjaju mišljenje iz trena u tren, samo pokazuje koliko brzo njihov mozak funkcioniše. 

Blizanci su sjajni kada je u pitanju akademsko znanje, sa sposobnošću da se upoznaju s bilo kojim novonastalom situacijom, oni će se brzo snaći. Međutim, tamo gde su oni najdominantniji jeste prenošenje tog znanja.

Jako su dobri sagovornici, Blizanci brzo uče kad mogu da slušaju kako neko govori, a njihova sposobnost povezivanja sa svim vrstama različitih ljudi čini ih fantastičnim učiteljima.

Foto: Profimedia

 

Vaga

Između tendencije Vage da udovolji svima i brige koju ulažu u svoj telesni izgled, u početku bi se mogle činiti pomalo plitke. Svakako ne deluju kao hiperinteligentne sveznalice.

Nemojte se zavaravati - ovaj vazdušni znak ima "kefalo". To je jednostavno lako zanemariti, jer retko natrljaju svoju inteligenciju nekome u lice. Jednom kada postanu sigurne da mogu da podele svoje znanje, a da niko ne misli da se ponašaju bahato ili su argumentovani, držaće se sopstvenog znanja gotovo u bilo kom akademskom razgovoru.

Foto: Profimedia

 

Devica

Devica kojom takođe vlada Merkur, rođena je za sprovođenje istraživanja. Voli da sastavlja liste činjenica i podataka, da vodi detaljne proračunske tablice, traži i analizira obrasce i anomalije.

Deo onoga što Devicu čini tako pametnom jesu njene sposobnosti organizacije; kao da imaju ogromnu bazu podataka u glavi u kojoj je sve što su ikada naučili savršeno kategorizovano i označeno. Mogu doći tamo i izvući šta im treba, čak i ako je to neverovatna sitnica koju bi neko drugi davno zaboravio.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".