U svakom slučaju, bolje je najpre rešenje problema potražiti u prirodnim lekovima, pa se preporučuju kratka šetnja, duboko disanje na svežem vazduhu, kratka masaža ili smena toplih i hladnih obloga na bolnom mestu.

Eterična ulja kao pomoć kod glavobolja

Vrlo dobro deluju i eterična ulja, s tim što je potrebno da neko vreme eksperimentišete i ustanovite koje kod vas najbolje deluje. Preporučuju se eukaliptus, nana ili lavanda a budite pažljivi i kod izbora proizvođača jer je važno da eterično ulje bude zaista kvalitetno.

Foto: Profimedia

 

Činjenica je da su baš takva veoma skupa, ali se upotrebljavaju vrlo štedljivo. Nikada nemojte stavljati ulje direktno na kožu, jer može da dovede do iritacije već ga možete dodati u neko drugo, bazno ulje za masažu ili malu količinu sipati u vodu.

Recept za oblogu od eteričnih ulja

Za oblogu od eteričnih ulja, sipajte samo 5 kapi u 1 decilitar tople vode, pa skvasite maramicu i stavite je na čelo. Odmorite se tako petnaestak minuta, u zamračenoj prostoriji, podignutih nogu tako da vam budu nešto više od visine glave. Možete i da stavite i masku preko očiju, kako biste se potpuno opustili.

I samo udisanje isparenja eteričnih ulja može da pomogne, pa ako niste u prilici da legnete - na poslu ili u prevozu - dovoljno je da otvorite bočicu i kratko inhalirate blagotvorne mirise.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".