Nakon saslušanja, tužilac će odlučiti da li postoji krivična odgovornost vlasnika psa u konkretnom slučaju ili će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak, prenosi Srpskainfo.

Slučaj se dogodio prošle sedmice u Đulićima kod Teslića, a nakon ubistva psa na društvenim mrežama vodi se pravi rat između onih koji su na strani Nenada A., koji je priznao da je ubio psa nakon što je ušao u dvorište u kojem su bila deca, i građana koji ističu da nije bilo potrebe za ubistvom psa, jer pit bul nije bio agresivan.

Izvor Srpskainfo još ranije je pojasnio da su Nenad i Nedeljko prve komšije i da između njihovih kuća nema ograde, te da se pit bul kritične večeri u nekoliko navrata kidao sa lanca i odlazi do dvorišta Nenada A.

Izvor upućen u ceo slučaj još ranije je pojasnio da su Nenad i Nedeljko prve komšije i da između njihovih kuća nema ograde, te da se pit bul kritične večeri u nekoliko navrata kidao sa lanca i odlazi do dvorišta Aleksića.

– Nenad je to veče sa društvom bio u dvorištu, a sa njima su bila i deca. Pas od komšije se nekoliko puta taj dan kidao sa lanca i prelazio u njihovo dvorište. Nenad je nekoliko puta zvao komšiju Nedeljka i on bi svaki put dolazio i vraćao psa u svoje dvorište i ponovo bi ga zavezao lancem – pojasnio je ranije sagovornik.

Do kobnog trenutka koji je usledio oko 21 čas. Tada su deca prijavila da se pas ponovo ušetao u njihovo dvorište, nakon čega je Aleksić revoltiran otišao do psa, zgrabio ga za kanap i udavio od drvo.

Još ranije je potvrđeno da će protiv Aleksića biti podnesena prijava zbog krivičnog dela mučenje i zlostavljanje životinje saznaje Blic.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".