NOVOPAZARAC Eldar B. (21) utopio se prekjuče u večernjim satima na jezeru Gazivode, u blizini kasarne na Podama, kada je iznenada potonuo tokom plivanja i više nije izronio na površinu.

Tragedija se dogodila oko 20 časova, a mladić je, kako saznajemo, bio na jezeru sa prijateljima.

- Mladić je došao na jezero sa prijateljima kako bi se malo osvežili i rashladili. Plivali su i sve je bilo normalno, kada je on iznenada samo nestao sa površine vode i nakon toga nije isplivao - objašnjava izvor i dodaje:

- Prijatelji sa kojima je bio, ali i okupljeni ljudi, odmah su pozvali policiju, a odmah je krenula potraga za telom nesrećnog mladića. Na teren su odmah izašle ronilačke ekipe.

Telo nesrećnog mladića pronađeno je skoro 24 sata posle na istom mestu na kome je i poslednji put viđen. Na ovom jezeru često se dave kupači jer je ono puno virova koji povuku ljude, pa ni veoma vešti plivači ne mogu da se izvuku.

NJegovo telo su pronašli ronioci Žandarmerije.

- On je bio fin i divan mladić, iza sebe je ostavio roditelje i brata blizanca. Radio je kao konobar u jednom novopazaraskom lokalu - kažu komšije.

Kako se priča među meštanima, jezero na kom se udavio mladić navodno je ukleto, a iz godine u godinu ovde se dešavaju tragedije koje odnose mahom živote mladih.

- Voda je tu izuzetno hladna i čudna. Svi misle da je jezero mirno i da tu ništa ne može da im se dogodi, ali kada ih uhvate virovi, kojih ima mnogo, uplaše se i retko ko se izvuče - objasnio je jedan od meštana.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".