Za vreme svoje stvaralačke karijere, reditelj Emir Kusturica uvek je bio okružen lepim glumicama. Znao je da kaže da su žene njegova večita inspiracija, ali samo jedna dama je dugi niz godina njegova najveća podrška u svemu.

 

Foto: ATA images

 

 

Supruga Maja Kustirica više od 25 godina sa ovim umetnikom deli one lepe, ali i one teške momente. Maja je završila Svetsku književnost na Filološkom fakultetu, ali je uz svog supruga počela da se bavi produkcijom.

U javnosti o Maji reditelj ne želi mnogo da priča, ali kada smo ga jednom upitali ko pravi više kompromisa u braku za 25 godina braka, supruga ili on, dao je jasan odgovor i istakao na čemu joj je najviše zahvalan.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

 

 

Iz velike ljubavi sa Emirom Maja je rodila dvoje dece, ćerku Dunju i sina Stribora.

Dunja je diplomirala dramaturgiju, godinu dana studirala je istoriju umetnosti na Sorboni u Parizu i danas je selektor Kustendorf filmskog i muzičkog festivala.

 

 

Inače, pisalo se dosta i o Dunjinoj sada već bivšoj vezi sa princom Aleksandrom III Karađorđevićem. Dunja nije krila da joj pažnja javnosti usmerena na njen privatni život uopšte nije prijala.

Foto: D Karadarević

 

- Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo. Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno- rekla je ranije za "Ženu" Dunja Kusturica.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Radoš Bajić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".