Nesreća se dogodila na na auto-putu A4 u smeru Zagreba između mesta Jarek Bisaški i Podvorec u subotu oko 5:40 sati.

- Autobus je išao iz mesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović i izrazio je saučešće porodicama stradalih.

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izleteo je kroz šoferku, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao je šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum Ivan Ivančan, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće, piše Jutarnji list.

Na društvenim mržama pojavio se snimak sa nadzorne kamere sa čvora Breznički Hum, koja je 7 minuta pre nesreće uočila poljski autobus koji je putovao prema Zagrebu, a koji je potom imao tešku nesreću na auto-putu.

Na snimku nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača, prenosi "Jutarnji list". Nekoliko minuta kasnije autobus je sleteo sa autoputa, a smrtno je stradalo 12 putnika.

Prilikom sletanja poljskog autobusa sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povređena od kojih je 19 teško, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, prenosi Srna.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".