Palestinska teroristička grupa Islamski džihad odbacila je egipatski predlog za privremeni prekid vatre sa Izraelom, javila je televizija Al-Majaden povezana sa Hezbolahom.


"Sada je vreme da se odgovori na zločine okupacije", rekao je izvor iz Palestnskog Islamskog džihada za Al-Majaden.

Odgovor je usledio nakon što su egipatski pregovarači predložili pauzu u neprijateljstvima kako bi se stvorila prilika za pregovore o dugotrajnijem prekidu vatre, preneo je izraelski dnevnik "Tajms of Izrael".

Foto: AP Photo/Adel Hana

 

Podsećamo, u vazdušnom napadu izraelskih snaga u blizini Kan Junisa u južnom delu pojasa Gaze poginula je najmanje jedna osoba, a najmanje dve su povređene. U drugom vazdušnom napadu poginuo je motociklista u naselju Šejaja u gradu Gaza.

Iz kabineta ministra odbrane Izraela Benija Ganca saopšteno je danas da je on naredio izgraelskim oružanim snagama da nastave ofanzivne akcije protiv palestinske grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze.

Ganc je jutros održao sastanak sa načelnikom izraelskih oružanih snaga Avivom Kohavijem i drugim visokim vojnim i bezbednosnim zvaničnicima na kojem je procenjena aktuelna situacija na terenu, prenosi dnevnik "Tajms of Izrael".

- Ministarstvo odbrane je usmerilo ofanzivne akcije protiv pripadnika Islamskog džihada, sa naglaskom na operacijama za sprečavanje raketnih dejstava na ciljeve u Izraelu - navodi se u saopštenju Gancovog kabineta i ističe da je izdata naredba da se pruži pomoć stanovnicima na jugu koji su od sinoć izloženi raketnim napadima.

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".